Cât timp durează o grefă de gumă să se vindece?

O grefă de gumă este un tip de chirurgie dentară efectuată pentru a corecta efectele recesiunii gingiei. Este o intervenție chirurgicală rapidă și relativ simplă în care un parodontist îndepărtează țesutul gingiei sănătoase de pe acoperișul gurii și îl folosește pentru a construi guma înapoi acolo unde s -a retras. departe, expunând mai mult din dinți la rădăcină. Acest lucru poate provoca o sensibilitate crescută, mai ales atunci când mâncați sau beți alimente calde sau reci. Deoarece recesiunea gingiilor tinde să se întâmple încet, mulți oameni nu își dau seama că li se întâmplă.

Dacă este lăsată netratată, recesiunea gingiilor ar putea duce în cele din urmă la pierderea dinților. Aveți o grefă de gumă din motive cosmetice, cum ar fi un zâmbet mai bun; În timp ce pentru alții, este necesară o grefă de gumă pentru a proteja dintele expus de deteriorare și pentru a repara orice pagubă deja făcută.

Există o varietate de grefe de gumă disponibile, iar tipul de intervenție chirurgicală depinde de amploarea și Severitatea daunelor și nevoile individuale ale unei persoane.

Un parodontist va discuta despre diferitele tipuri de intervenție chirurgicală disponibilă cu persoana pentru a decide ce opțiune este cea mai potrivită.

înainte de a începe grefa de gumă , parodontistul va administra un anestezic local pentru a amorți zona, astfel încât procedura să nu rănească.

pot ridica și o parte din guma existentă pentru a expune rădăcina dintelui și a -l curăța.

Cele trei tipuri diferite de chirurgie a grefei de gumă sunt: ​​

grefe de țesut conjunctiv

În această procedură parodontistul:

grefe gingivale libere

Aceasta este metoda preferată pentru Persoanele cu gingii subțiri care necesită un țesut suplimentar pentru a mări gingiile.

În această procedură parodontistul:

Pedicul (lateral) grefe

Aceasta este metoda preferată pentru persoanele care au o mulțime de țesutul gingiilor care crește în apropierea dintelui expus.

În această procedură parodontistul:

Un parodontist Poate furniza țesutul dintr -o bancă de țesuturi, mai degrabă decât să îndepărteze țesutul gingiei din gura unei persoane.

PR EPARING pentru o chirurgie a grefei de gumă

Odată ce persoana și medicul stomatolog au luat în considerare toate opțiunile și au decis tipul de intervenție chirurgicală, nu există prea multe lucruri pe care trebuie să le facă o persoană pentru a se pregăti pentru procedură.

Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că un membru al familiei sau un prieten este disponibil pentru a conduce către și de la programare.

Acest lucru este important, deoarece medicamentul pentru durere prescris pentru gestionarea disconfortului înseamnă că este nesigur Pentru o persoană care are o intervenție chirurgicală de grefă.

persoanele care obțin grefe de gumă vor putea merge acasă imediat după procedură. Un parodontist va discuta despre toate instrucțiunile de îngrijire ulterioară pentru a se asigura că grefa se vindecă cu succes.

recuperare

O persoană poate ajuta recuperarea prin:

Durerea și disconfortul pe care o experimentează o persoană vor varia. Dacă parodontistul folosește țesut de la o bancă de țesut, de exemplu, o persoană ar trebui să simtă dureri minime. Dacă îndepărtează țesutul de pe acoperișul gurii, o persoană poate simți durere timp de câteva zile.

Procesul de vindecare este adesea rapid, durează 1 până la 2 săptămâni pentru ca gura să se vindece complet, dar poate dura mai mult . Oamenii pot prelua realizatorii de durere (OTC) sau medicamente pentru rețetă pentru a ajuta la gestionarea oricărui disconfort.

După procedură, dinții se pot simți mai sensibili decât de obicei, în special la alimentele calde și reci și la oameni poate beneficia de utilizarea pastă de dinți desensibilizare sau a apei de gură.

Majoritatea oamenilor se pot întoarce la muncă a doua zi.

O persoană va avea probabil o programare de urmărire cu dentistul lor după operație pentru a verifica Procesul de vindecare progresează așa cum ar trebui. De asemenea, stomatologul poate elimina cusături, dacă este necesar.

Gingiile nu vor arăta doar diferit după operație, dar se pot simți și mai strânse și mai ferme.

Există complicații?

complicațiile chirurgiei grefei de gumă sunt minime și neobișnuite.

Este posibil ca oamenii să poată experimenta următoarele:

Ocazional, țesutul grefei poate să nu se atașeze corect la locul grefei. Acest lucru este foarte rar, dar dacă se întâmplă acest lucru, o persoană ar putea necesita o intervenție chirurgicală repetată.

Unii oameni nu le place modul în care zâmbetul lor are grijă de operația lor de grefă. În aceste situații, parodontistul poate fi capabil să modeleze gingiile pentru a ajuta la schimbarea modului în care arată.

când să caute ajutor

oamenii ar trebui să -și sune stomatologul cât mai curând posibil, dacă sunt Observați orice simptome care sugerează că gingiile s -au infectat după operație.

Simptomele infecției includ:

Costul și asigurarea

Chirurgia grefei de gumă variază de preț.

Costul procedurii depinde de obicei de tipul de intervenție chirurgicală necesară.

oamenii pot fi capabili să obțină toate sau o parte din operația plătită de către asigurătorii lor dacă au asigurare stomatologică. Companiile de asigurări pot oferi estimări pentru a da o idee despre costurile generale.

Este necesar?

O persoană care decide dacă are o intervenție chirurgicală pentru grefă ar trebui să ia în considerare următoarele:

menținând o igienă orală bună și vizitând un dentist pentru verificări de rutină în mod regulat, o persoană își poate reduce riscul de a dezvolta boala gingiilor și de a -l prinde mai devreme în cazul în care ar începe să se dezvolte.

Takeaway

Chirurgia grefei de gumă este o procedură care ajută la restabilirea gingiilor care s -au purtat, poate ajuta la protejarea dinților, și îmbunătățiți aspectul zâmbetului unei persoane.

Există diferite tipuri de chirurgie a grefei de gumă disponibile. Toate sunt proceduri relativ simple, cu risc minim de orice complicații.

Oamenii pot simți un disconfort după operație, dar ar trebui să se recupereze complet în 2 săptămâni. din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm pret intenskin că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .