Primul vaccin de dengue care va fi testat pe scară largă la om arată promisiune

Conform Asociației Psihologice Americane, cel mai bun terapeut oferă nivelul de căldură, empatie și compasiune de care aveți nevoie pentru ca terapia să se simtă ca un spațiu sigur. Găsirea persoanei potrivite poate face toată diferența în bunăstarea ta mentală-și formarea unei relații terapeutice puternice cu terapeutul tău îți poate transforma viața financiară.

Pentru a găsi o potrivire bună, contactați un terapeut prin grupul de terapie din New York. Știm că a avea o conversație cu bani nu este ușor, mai ales dacă evaluați deciziile financiare pentru prima dată. Vă vom conecta la un terapeut calificat din NYC pe baza preferințelor și cerințelor dvs. personale, astfel încât să vă puteți simți confortabil la fiecare pas.

Unul dintre terapeuții noștri plini de compasiune și experimentați din NYC va oferi un spațiu sigur pentru a lucra spre starea de bine financiară și pentru a găsi sprijinul emoțional de care ai nevoie. Indiferent dacă doriți să depășiți obiceiurile de cumpărături compulsive sau să încurajați o relație sănătoasă cu banii, vă vom ajuta să deveniți cel mai bun sine.

Primul vaccin de dengue care va fi testat pe scară largă la om arată promisiune

un potențial vaccin nou de dengue – primul care a ajuns la testarea clinică în faza 3 – a demonstrat că protejează 56% dintre subiecți de boală, potrivit, potrivit la cercetări publicate în Lancet.

În fiecare an, se estimează 390 de milioane de infecții cu dengue, aproximativ 96 de milioane de oameni care au simptome clinice ale bolii.

În ultimii 50 de ani, povara bolii a febrei dengue a crescut de 30 de ori, 70% din sarcină raportată ca fiind în regiunea Asia-Pacific.

În prezent, nu există vaccinuri autorizate sau tratamente specifice care să împiedice infecția cu dengue. Principala problemă cu dezvoltarea unui vaccin capabil să prevină dengue este că boala este cauzată de patru virusuri de dengue separate, astfel încât vaccinul trebuie să fie capabil să vizeze toate cele patru serotipuri.

Noul vaccin, CYD-TDV, a fost testat anterior într-un studiu de eficacitate a dovadării conceptului, dar nu a îndeplinit rezultatul principal-vaccinul a fost eficient în 30,2% dintre cei 4002 de copii thailandezi care a participat la proces.

Un nou proces de fază 3 a avut loc în cinci țări din Asia, unde dengue este endemic. Participanții la studiu au fost 10.275 de copii sănătoși cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Copiii au fost randomizați în grupuri-6.851 dintre ei au primit trei injecții de CYD-TDV, în timp ce 3.424 au primit un placebo. Vaccinul și placebo au fost administrate la 0, 6 și 12 luni, iar participanții au fost urmăriți timp de 2 ani.

Cercetătorii au observat că 117 copii din grupul de vaccinuri și 133 din grupul placebo au dezvoltat dengue la mai mult de 28 de zile după injecția finală. Din aceasta, ei calculează că vaccinul are o eficacitate protectoare generală de 56,5%.

împotriva febrei hemoragice a dengue – cea mai severă versiune a bolii – vaccinul a fost raportat ca având 88,5% eficacitate. Împotriva spitalizării asociate cu dengue, eficacitatea a fost de 67%.

Eficacitatea vaccinului variază de -a lungul celor patru serotipuri de dengue diferite. Oferă o protecție scăzută împotriva DENV 2 (35%), de exemplu, dar tarifele mai bune împotriva Den V 1 (50%) și oferă o protecție mai mare de 75%împotriva DENV 3 și 4.

În general, în general, cea Vaccinul a fost bine tolerat, 647 de participanți raportând efecte secundare – 402 în grupul de vaccinuri și 245 în grupul placebo.

„Dezvoltarea continuă” pentru controlul eficient al dengue

„Poate că cea mai interesantă constatare a acestui proces a fost că eficacitatea după cel puțin o doză a fost aproape la fel de mare ca după trei doze ”, Scrie prof. Anlies Wilder-Smith de la Lee Kong Chian School of Medicine, Universitatea Tehnologică Nanyang, Singapore, într-un comentariu legat.

„Deoarece trei doze la 6 luni între ele este un program de imunizare incomod și costisitor pentru creșterea programelor naționale”, elaborează ea, „Întrebarea dacă se poate realiza o eficacitate suficientă cu un număr mai mic de doze merită în continuare în continuare evaluare."

Prof. Wilder-Smith subliniază că reducerea a jumătate din infecțiile anuale anuale de 96 de milioane aparente din punct de vedere clinic cu un vaccin ar avea un beneficiu uriaș pentru sănătate publică. Dar ea avertizează că, chiar dacă CYD-TDV este autorizat ca vaccin, mai trebuie să se facă mult mai mult:

„Fie că armamentarul candidaților vaccinului alternativ în prezent în conductă (inclusiv inactivat, viu atenuat, Vaccinurile himerice, recombinante, subunitate și ADN) vor îmbunătăți eficacitatea dincolo de 56% rămâne de stabilit. Pentru moment, vaccinul CYD-TDV este cel mai bun pe care îl avem; Cu toate acestea, cu eficacitate de 56% nu va fi niciodată o singură soluție. Sprijinul continuu pentru dezvoltarea altor strategii noi, inclusiv medicamente, gestionarea îmbunătățită a cazurilor, insecticide și noi abordări ale controlului vectorial, este necesar înainte ca controlul eficient al dengue să devină o perspectivă credibilă. ”

Ulei de pește pentru creșterea părului și grosimea: funcționează?

Uleiul de pește conține acizi grași omega-3. Unele studii sugerează că Omega-3S poate îmbunătăți sănătatea părului, în special pentru persoanele cu căderea părului. Cu toate acestea, dovezile pentru aceasta este în prezent limitată.

O persoană își poate spori aportul de ulei de pește schimbând dieta sau luând suplimente. Suplimentele Omega-3 sunt de asemenea disponibile. Merită să țineți cont de faptul că conținutul și calitatea suplimentelor pot varia foarte mult, iar etichetarea lor nu este întotdeauna exactă. Oricine este interesat de un supliment ar trebui să cerceteze mărci de renume și să ia în considerare consultarea unui furnizor de servicii medicale înainte de a face o achiziție.

Acest articol privește dacă uleiul de pește este bun pentru păr și dacă poate ajuta la căderea părului. De asemenea, explorează dozele recomandate și dacă uleiul de pește poate provoca efecte secundare.

Ce este uleiul de pește?

Uleiul de pește provine de la diverse specii de pești uleioși, cum ar fi heringul, tonul și macroul. De asemenea, este disponibil ca supliment, fie ca lichid, fie în capsule.

Uleiul de pește este bogat în omega-3, acizi grași esențiali pe care organismul nu le poate face singur. Două dintre cele mai cunoscute tipuri de omega-3 sunt acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA).

companiile pot produce ulei de pește din orice tip de pește gras, astfel încât produse diferite conțin tipuri diferite și cantități de omega-3s. Unii pot avea DHA sau EPA puțin sau deloc EPA.

este bine pentru căderea părului?

Majoritatea cercetărilor privind uleiul de pește au investigat efectele posibile asupra căderii părului. În timp ce aceste studii au fost mici, rezultatele lor sugerează că uleiul de pește poate promova creșterea părului. Uleiul poate avea acest efect, determinând ca părul să intre în faza sa de creștere sau să rămână acolo mai mult timp.

părul crește în patru etape: anagen, catogen, telogen și exogen, iar stadiul anagen este atunci când se întâmplă creșterea . Un studiu din 2018 la animale a constatat că uleiul de macrou fermentat a crescut cantitatea de timp pe care părul petrecut în faza Anagen. Este demn de remarcat faptul că această constatare nu se poate aplica oamenilor.

Cu toate acestea, un studiu din 2015 cu 120 de participanți de sex feminin a constatat că un supliment care conține omega-3 și omega-6s a redus cantitatea de păr în restul, sau telogen, stadiul și a crescut cantitatea în stadiul de creștere.

în comparație cu un grup de control, participanții care au luat suplimentul timp de 6 luni au raportat mai puțin căderea părului și o creștere mai mare.

În timp ce acest rezultat pare promițător, determinând dacă uleiul de pește poate susține în mod fiabil creșterea părului la oricine va necesita cercetări suplimentare.

este ulei de pește bun pentru subțiarea părului?

Uleiul de pește ar putea ajuta cu subțiarea părului din aceleași motive pentru care ar putea ajuta la căderea părului. Dacă părul petrece mai mult timp în stadiul său de creștere, acest lucru ar putea oferi unei persoane aspectul de a avea mai mult păr.

În plus, studiul din 2015 a constatat că suplimentul care conține Omega-3s și Omega-6s a dus la o mai mare Diametrul părului și densitatea după 6 luni, conform rapoartelor participanților.

surse și cât de mult trebuie să luați

Nu există o doză zilnică oficială recomandată de EPA sau DHA, așa cum sunt acestea Nu nutrienți esențiali. Potrivit Harvard Health, o cantitate standard de EPA și DHA pe zi pentru un adult variază între 250-500 miligrame (mg).

Cu toate acestea, poate fi dificil să se judece aportul real, deoarece sumele din suplimente variază – 1.000 mg de ulei de pește de la un brand pot conține mai puțin sau mai mult EPA și DHA decât aceeași cantitate de ulei de la o altă marcă .

Oamenii pot obține omega-3 din dieta lor. Peștele gras este o sursă bună de EPA și DHA. Puține alimente vegetale conțin aceste tipuri de omega-3, dar uleiul de alge este o alternativă adecvată pentru persoanele cu diete vegetariene sau vegane.

O persoană care optează pentru un supliment de ulei de pește poate beneficia de luarea acesteia cu o masă care conține grăsime. Unele dovezi sugerează că acest lucru poate crește absorbția.

efecte secundare

Multe persoane tolerează uleiul de pește, iar efectele secundare tind să fie ușoare. Cele mai frecvente sunt: ​​

De asemenea, doze mari de ulei de pește pot împiedica coagularea sângelui corect, reprezentând un risc pentru persoanele cu anumite tulburări de sângerare. Aceste doze pot intensifica, de asemenea, efectele medicamentelor anticlotting, cum ar fi warfarina (Coumadin).

Oricine are o problemă de sănătate continuă ar trebui să vorbească cu un medic înainte de a încerca un supliment de ulei de pește.

Când să contactați un medic

căderea părului și subțierea pot fi tulburătoare și afectează stima de sine. Dacă o persoană observă căderea părului neexplicată, poate ajuta să vorbim cu un medic.

Uneori, pierderea părului rezultă din modificări hormonale cauzate de menopauză sau de o stare de sănătate de bază, cum ar fi sindromul ovarului polichistic (PCOS).

Dacă o persoană are căderea părului și oricare dintre următoarele simptome, ar trebui să contacteze un furnizor de servicii medicale:

Rezumat

O cantitate mică de dovezi sugerează că uleiul de pește care conține cantități substanțiale de EPA și DHA poate susține părul Creștere.

Cu toate acestea, determinarea dacă uleiul de pește poate contracara căderea părului la om va necesita mai multe cercetări. Oricine se gândește să încerce ulei de pește pentru sănătatea părului ar trebui să cerceteze mărci de încredere și să contacteze un medic dacă au probleme de sănătate în curs de desfășurare.

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se trage doar din studii revizuite de la egal la egal, academic instituții de cercetare și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Slime de pește: un răspuns la rezistența la antibiotice?

Pe măsură ce rezistența la antibiotice continuă să facă titluri, cercetătorii își înscriu căutarea modalităților de a transforma valul. Un studiu recent se concentrează pe Slime Fish.

Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), rezistența la antibiotice este „una dintre cele mai mari provocări de sănătate publică din timpul nostru.”

În fiecare an în Statele Unite, aproximativ 2 milioane de oameni contractează o infecție rezistentă la antibiotice.

dintre acești oameni, cel puțin 23.000 mor. Cercetătorii medicali trebuie urgent să abordeze această problemă semnificativă și în creștere.

oamenii de știință se săpe în colțurile ascunse ale planetei, în speranța de a găsi organisme noi și neobișnuite care ar putea ajuta la învingerea acestui dușman.

De exemplu, cercetătorii au găsit recent o nouă specie de bacterii într-un eșantion de sol https://produsrecenzie.top/exodermin/ din Irlanda de Nord în Regatul Unit.

Potrivit lui Paul Dyson, unul dintre coautorii hârtiei rezultate, această bacterie „Este eficient împotriva celor patru dintre primii șase agenți patogeni care sunt rezistenți la antibiotice.”

Alți oameni de știință s-au aprofundat în lumea întunecată a sistemelor peșteri ale Canadei pentru a examina biofilmele pentru utilizarea lor potențială împotriva agenților patogeni rezistenți la antibiotice.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon din Corvallis și Universitatea de Stat din California din Fullerton au condus cea mai recentă incursiune în rezervoarele neexplorate de bacterii, concentrându -și atenția asupra slime -ului de protecție sau a mucusului, care acoperă Fish.

cercetătorii se recuperează Tly și -a prezentat concluziile la American Chemical Society Spring 2019 National Meeting & Expoziție.

De ce slime -ul de pește?

Această acoperire strălucitoare este de mare folos pentru a pescui, deoarece prinde și distruge agenți patogeni din mediu, cum ar fi bacteriile, ciupercile și virușii. Slime conține noi polizaharide și peptide, unele dintre ele având activitate antibacteriană.

Unul dintre cercetători, Molly Austin, explică că mucusul de pește este deosebit de interesant, deoarece peștii sunt în contact constant cu un mediu complex, care este dens cu potențiali dușmani microbieni.

În timp ce autorii scriu, „peștele coabă cu o multitudine de bacterii și viruși, dar adesea rezistă infecțiilor mortale.” Merită să aflați dacă mecanismele de protecție ale Fish ar putea proteja și oamenii.

Mediul marin rămâne relativ nestudiat, potrivit investigatorului principal Sandra Loesgen, doctorat, „Pentru noi, orice microb din marin Mediul care ar putea oferi un nou compus merită explorat. ”

erin (Misty) PAIG-TRAN, doctorat, care este de la Universitatea de Stat din California, a furnizat oamenilor de știință mucusul de pește, atât din locuințe de jos și pește de suprafață de pe coasta Californiei.

Echipa a ales să se concentreze pe peștii mai tineri, deoarece tind să aibă straturi de mucus mai groase. Mucusul suplimentar este necesar deoarece sistemele lor imunitare sunt relativ nedezvoltate, ceea ce înseamnă că au nevoie de protecție suplimentară.

mucus față de MRSA

În total, cercetătorii au izolat 47 de tulpini diferite de bacterii de la mucusul. Dintre aceștia, cinci au fost extrem de eficiente împotriva Staphylococcus aureus (MRSA) rezistentă la meticilină (MRSA) și trei au fost eficiente împotriva Candida albicans, o ciupercă care este patogenă pentru oameni. Perch a funcționat deosebit de bine împotriva MRSA și, interesant, a arătat, de asemenea, o activitate puternică împotriva celulelor carcinomului de colon.

Pentru studiile viitoare, Austin a ales să -și aducă o anumită specie de bacterii pe care echipa a găsit -o în Pacific Perch roz – Pseudomonas aeruginosa. Potrivit Austinului, P. aeruginosa produce antibiotice care ar putea fi utile în viitor.

De exemplu, aceste bacterii produc fenazine interesante, care sunt un grup bine studiat de compuși care au „proprietăți antibiotice cu spectru larg . ” Mai multe specii bacteriene produc fenazine.

În afară de problema presantă a rezistenței la antibiotice, oamenii de știință au alte idei despre utilizările potențiale pentru slime -ul de pește. De exemplu, ei cred că mucusul de pește ar putea ajuta la reducerea numărului de antibiotice pe care le folosesc fermele de pește. Ei consideră că ar fi posibil să se realizeze acest lucru prin proiectarea antibioticelor pentru a viza microbii care sunt prezenți în mucusul peștilor specifici.

provocări înainte

orice descoperiri care au potențialul de a face Ajutați umanitatea în războiul împotriva rezistenței la antibiotice sunt interesante, dar trebuie totuși să depășim o serie de provocări și să răspundem la multe întrebări înainte ca oamenii de știință să poată crea intervenții utilizabile.

De exemplu, cercetătorii au efectuat acest studiu asupra celulelor din un laborator mai degrabă decât într -un animal viu.